Menu
Mesto Želiezovce
Mesto
Želiezovce
Zselíz
város

Mestské dni

Mestské dni 2019 v Želiezovciach sa uskutočnili koncom mája a začiatkom júna. Pôvodne sa mali uskuktočniť v parku a kaštieli, nakoniec jednotlivé programy prebiehali v Dome kultúry, kaštieli a na námestí.

Oficiálnym úvodom podujatia bolo slávnostné vztýčenie vlajok pred MsÚ za účasti delegácií z partnerských miest Barcs, Trstená a Isaszeg. V dome kultúry bola inštalovaná výstava fotografií želiezovských tvorcov s názvom Náš najmilší svet, Želiezovce. Svojimi prácami sa predstavili: Anikó Botta, Ľudovít Gőbölös, Ferenc Henczi, Géza Horváth, Kristián Opavský, Csilla Révész, Regina Riedl, Irena Szobyová. Výstavu dopĺňanli výtvarné práce detí a fotografie zo života miestnych školských a predškolských zariadení. Návštevníkov čakal aj kultúrny program, v ktorom vystúpili žiaci ZUŠ Franza Schuberta, tanečníci Kincső, spevokoly Őszirózsák a Vrbovianka. Na námestí vystúpila skupina Estendøn, Olivérsky, N30 a DJ Spiko.

V sobotu predpoludním si záujemcovia mohli pozrieť tenisový zápas Želiezovce – Tlmače alebo turnaj prípraviek. V kaštieli bola otvorená výstava Igora Grossmanna, v sále prebiehal koncert barokovej hudby kvarteta Tempo d´Amore a následne vystúpenie japonskej speváčky Nao Higano s klaviristkou Zuzanou Biščákovou.

Večer na námestí vystúpila skupina Nostalgia, Golddies – Swingatlan Ügynökség a Peter Bič Projekt, potom do neskorej noci hrala do tanca miestna skupina M-Vocal.

Dátum vloženia: 31. 5. 2019 13:26
Dátum poslednej aktualizácie: 4. 9. 2019 9:14
Autor: Ladislav Benčík

Môžete mať záujem

Mesto Želiezovce Mesto Želiezovce
Mesto Želiezovce

O nás

Želiezovce sú mesto na Slovensku ležiace v Nitrianskom kraji v okrese Levice. Mesto leží vo východnej časti Podunajskej pahorkatiny, na pravom brehu rieky Hron. Prechádza ním cesta I/76 a železničná trať Štúrovo – Levice.


hore