Navigáció

Oldal elküldése e-mailben

Tartalom

Gipsy Fest 2019

Typ: egyéb
Zselíz is csatlakozott több szlovákiai város és község kezdeményezéséhez, melyet a nemzetiségi kisebbségek megsegítésére létrejött alap támogatott, és megszervezte a Gipsy Festet, a roma kulturális fesztivált.

Ez Zselízen július 27-én valósult meg a Szent Jakab téren, de a heves esőzés miatt a fesztivál kezdetét a tervezettnél néhány órával későbbre kellett halasztani. Amikor már az időjárás is engedte, fokozatosan jelentek meg az emberek a frissítős sátraknál, majd megkezdődött a műsor is. A fesztivált Juhász András polgármester nyitotta meg, a műsorvezetők a Babindák-család köréből kerültek ki. Egyre többen jelentek meg a helyszínen, majd idővel kialakult a jó hangulat is, ami egyértelműen a szereplőknek volt köszönhető: Romane Jíle, Gipsy Čáve, Romano Jilo, Karaván Família és a Khamoro Budapest Band.

A rendezvényre sokan voltak kíváncsiak, a többség még a fő műsor után is maradt a helyszínen, hiszen táncmulatság következett a szabad ég alatt, a Rikkony és a Romix zenekarok közreműködésével.


Készítve: 18. 9. 2019
Legutóbbi frissítés: 18. 9. 2019 09:52
Szerző: Správce Webu